Clematis Warszawska Nike - Клематис тъмновиолетов

  • Марка: Внос Холандия
  • Кат. номер: 31-56

Клематисът достига височина 300 см. и оформя храст с ширина около 100 см. Растенията цъфтят обилно след 2-3 година. Цветовете са наситено розови. Листата са светло зелени. Принадлежи към групата на късните едроцветни хибриди с период на цъфтене юли/август/септември. Позволява по-ниско подрязване – на 1-2 двойки пъпки през март и втори път след като прецъфти. В повечето случаи цъфти повторно през есента. 

Клематисът е многогодишно растение от катерлив тип, изключително красиво и широко разпространено у нас. Вирее отлично в нашите климатични условия и ако се спазват някои основни принципи при отглеждането му, той ще се отблагодари с богат и продължителен цъфтеж и ще придаде на градината Ви неповторим чар и красота.

Подходящ е за засаждане покрай ограда, беседка или друга предназначена за целта опора. Може да се разположи на изцяло слънчево място или на шарена сянка. Специално за цъфтящите в розово клематиси е по-подходящо полусенчесто място, за да не избледняват цветовете. При отглеждането не е необходимо допълнително наторяване, но почвата трябва да е хранителна и добре дренирана, тъй като корените на клематиса бързо загниват. Видът е напълно студоустойчив и спокойно презимува при нашите условия. Хубаво е ежегодно около корена да се добавя малко количество нова хранителна почва. Добре се отразява и мулчирането с борови кори в основата на растението, които запазват по-продължително влагата и до известна степен защитават корените от студовете през зимата и жегата през лятото. Друг вариант е около клематиса да се засадят ниски летни цветя, които да предпазват корените му от силното лятно слънце. За същата цел може да се сложи и плочка или керемида. Клематисите не понасят задържане на вода в почвата и преполиване. Силният вятър също им пречи - чупи и оплита клончетата, поврежда цветовете, влияе зле на развитието на растенията.

Първите две-три години след засаждане клематисът развива кореновата си система и едва след това започва да цъфти обилно.

Студоустойчив вид!

Височина: 30 - 40 см.

Тегло: 0.8 кг

Растение за слънце!

Произход: Холандия

 

 

 

 

 

 

12,00 лв. 8,00 лв.
Базова цена: 8,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Отстъпки
Характеристики
Местообитание
Слънце
Височина
Достига 200-300 см.
Цвят
тъмно виолетов
Период на цъфтеж
май - юни
Тегло
0.700 кг
Опаковка
Контейнер
Височина
В момента 30 - 40 см.
Доставка

Доставките се извършват от куриерска фирма Еконт - Експрес.

При набиране на поръчката онлайн магазина ще изчисли приблизителната стойност на доставката, според посочения от клиента адрес или офис на Еконт. От изчислената цена се ползва 10% отстъпка.

Отстъпки

За поръчки над 100.00 лв. отстъпка 5%

От 150.00 до 200.00 намалението е 7 %

А над 200.00 лв. заявките получават 10%