БОЖУР

БОЖУР

Уважаеми клиенти, Вече приемаме поръчки за луковици, сезон ПРОЛЕТ - 2024 г.

Моля, пишете на кирилица!

Божурът (императорско цвете) е многогодишно, тревисто храстовидно растение с височина 0,5 до 1,5 м. А дървовидните му събратя достигат до 2-3 м. височина. Той пленява с красиви цветове и невероятен аромат. Според древната китайска философия божурът е символ на просперитет и, ако отглеждаме божур в градината си, той ще привлича богатство към дома ни.

Императорското цвете цъфти от пролетта до началото на лятото с бели, кремави, жълти, оранжеви, розови, червени, лилави, пъстри цветове.

Божурът е издръжливо растение, но има нужда от слънчево място. Може да понесе съвсем леко засенчване. Почвата трябва да е богата на хранителни вещества и хумус и да е добре дренирана. Застоялата вода може да причини загниване на корените. Поливането трябва да е умерено, колкото почвата да не пресъхва.

Може да засаждате божури в градината и през есента и рано на пролет. Преди засаждане е добре почвата да се обогати с изгнила тор. След като веднъж сте избрали място за божура, не го сменяйте – растенията не понасят добре честото разсаждане. За да покажат царствената си красота не трябва да ги безпокоите. Божурът може да живее на едно и също място около 10-15 години без да се дели и премества.

 

Подреди по
Филтри
Марки
Местообитание
Цвят
Период на цъфтеж
Цена